Danmark stoppet ikke Holland, men vant det skandinaviske derbyet | Danmark – Norge

Danmark drar til Tyskland i godt humør for sin EM 2024-opptreden, vant sin siste pre-europeiske tour etter å ha slått Norge 3-1 på Brøndby.

Danskene scoret to mål frem til 21. minutt. Vertene var mer aggressive i starten og tok ledelsen i det 12. minutt takket være en scoring fra Pierre-Emile Høiberg. Så, etter flere blokkerte skudd, klarer midtbanespilleren å sende ballen inn i nettmaskene. Tottenham-spilleren scoret i en tredje kamp på rad for landslaget.

Norge kunne ha utlignet i det 17. minutt da ballen, etter et glimrende innlegg fra en felling, nådde hodet til Östigor, men han bommet på målet fra en praktfull posisjon. Danskene scoret et andre mål litt senere. Etter en corner headet Vestergaard ballen og doblet hjemmelagets ledelse. Kasper Schmeichel fikk jobben klar for seg. Målvakten gjorde en fantastisk redning etter Östigors heading, og Holland gjorde en alvorlig fiasko.

I andre omgang spilte Norge enda mer aggressivt og tok initiativet. I det 65. minutt ble Hollands mål avvist på grunn av et bakholdsangrep fra lagkameraten. Manchester City-spissen fant imidlertid målet sitt like etter, takket være en pasning fra Jodegaard. Helt på slutten av kampen scoret reserve Yussuf Poulsen et tredje mål for Danmark.