Bulgaria – Norge 2:2
7. september 1983, Hebr. (Oslo)
Norge – Bulgaria 1:2

Det mest interessante er oppgjørene om Euro 84, hvor vi er i samme gruppe med Norge, Jugoslavia og Wales. Vår første kamp går mot skandinavene i Sofia 27. oktober. Det er merkelig at dette var debuten til Ivan Vutsov som trener for landslaget i en offisiell kamp.

Alle forventer at vi skal håndtere motstanderen med letthet. Norge overrasker oss imidlertid og kampen ender 2:2. Det er begynnelsen for vår – Boycho Velichkov åpner scoringen i det 13. minutt. Men så er det en vri. Fire minutter senere utlignet Thoresen fra straffemerket. Gjestene ser at vi nøler og skynder oss. De fikk et andre mål i det 67. minutt. Ekland har rett. Spillet vårt suger overalt. Det mest tragiske er forsvaret, som åpenbart er klønete organisert. Vi brøt imidlertid døden takket være et mål fra forsvarsspiller Plamen Nikolov i det 68. minutt – 2:2.

Neste år (7. september) er det returkamp i Oslo. Bulgarerne spiller fantastisk og jubler med rette. Hairede åpnet scoringen for hjemmelaget i det 4. minutt. Stoicho Mladenov utlignet imidlertid i det 11. På 1960-tallet gledet Bulgaria seg. Med et langt og vakkert skudd bringer offensiv forsvarsspiller Nasko Sirakov seier.
Sammensetningen av Bulgaria: B. Mihailov, Sirakov, Arabov, P. Petrov, G. Dimitrov, R. Zdravkov, Gochev (63 Iskrenov), Sadakov, Pehlivanov (84 Slavkov), Zh. Mladenov; trener Ivan Voutsov