Drama i «Stožice»: Norge på vei til den europeiske tronen!

De norske håndballdamene gikk seirende ut av Stožice-dramaet og forblir på den europeiske tronen etter å ha slått Danmark 25:27.

Før kampen ble Norge ansett som små favoritter, men i det meste av dagens kamp var de danske håndballspillerne i ledelsen. Etter ti minutters spill ledet Danmark 7:3 takket være godt spill Danmark opprettholdt denne tre-mot-fire fordelen til slutten av første omgang og gikk til pause på 15:12.

Første halvdel av andre omgang var lik og til slutt begynte Norge å spille bedre og komme tilbake i kampen. Fra 22:18 for Danmark utlignet Norge med et 4:0-løp og dette var kampens nøkkelminutter.

Etter denne utligningen av nordmennene tok Danmark igjen overtaket én gang (23:22). Det ble slutt for Norge, som vant med 3:0 i sluttminuttene. Danmark holdt seg i live til 24:24, eller til de siste fem minuttene av kampen.

I Norges rekker Nora Mork med åtte mål og Bristol med fire var de mest effektive. I Danmark Burghardt er toppscorer med seks mål. Tidligere på dagen, i bronsekampen, overrasket Montenegro Frankrike.