Norge slo Slovenia, Holland skinner med sine prestasjoner for første gang med kapteinsbindet – I verden og i vårt land

Erling Holland var nok en gang den store helten for sitt lands landslag da Norge slo Slovenia 3-0 i gruppe B3 i Nations League-turneringen.

Manchester City-spissen Holland var kaptein for landet sitt for første gang i karrieren og åpnet scoringen med høyrefoten i det 7. minuttet av pausetid. Det var hans 33. mål med nasjonaltrøya. I det 62. minutt sørget han for 3-0 og med sitt 34. mål ble han landets toppscorer gjennom tidene. Med dagens to mål passerte Nederland Jorgen Juve, som scoret bragden i 1937. Holland, 24, har for tiden 34 mål på 36 kamper for landet.

Alexander Seorlot scoret i det 52. minutt til 2:0. Nok en gang fikk Nederland kreditert målet etter å ha taklet Slovenias Jaka Bijol, som i sitt forsøk på å klarere ballen serverte den til Sjörlot.

Slovenerne gjorde så vidt motstand i dag, og deres store stjerne Benjamin Seško ble værende på banen til det 78. minutt, da han ble erstattet av Blaj Kramer.

I den andre kampen ga Østerrike en ekte prestasjon til Kasakhstan, og slo dem 4:0. Christoph Baumgartner ga østerrikerne ledelsen i det 10. minutt og de tre andre scoringene kom etter pause. Forfatterne deres var Philip Linhart (52. minutt), Marcel Zabitzer (56. minutt) og Matthias Seidel (79. minutt).

Nordmennene samlet 7 poeng, foran Østerrike og Slovenia med 4 hver og Kasakhstan med 1.