Marcel Hirscher vender tilbake til banen, trippel seier for Norge i Sölden – I verden og i vårt land

Den mest suksessrike skiløperen i historien til verdenscupen i alpint, Marcel Hirscher, kom tilbake til bakkene i den første starten av den nye sesongen av konkurransen. Til glede for hjemmepublikummet på den østerrikske stasjonen Sölden, startet Hirscher sin første start på fem år, etter å ha avsluttet sin profesjonelle karriere i 2019.

Hirscher vant den store krystallkloden åtte ganger på rad for Østerrike, men konkurrerer nå for Nederland. Han var nølende under det første løpet av storslalåmen, men postet en 28. tid for å fortsette sin deltakelse i det andre løpet. Hirscher viste klasse og noterte et tredje resultat av de 30 deltakerne. Dermed endte han med en totaltid på 2:11,66 minutter på 22. plass.

Løpet i Sölden ble til en komplett triumf for Norge, etter at landets representanter inntok pallen. Seieren gikk til Alexander Olsen, etterfulgt av Henrik Kristoffersen og Alte McGrath.

Alpinene har nå 20 hviledager før slalåmen i Levi, Finland, 17. november, der også bulgarske Albert Popov skal delta.