Albert Popov med en prestisjefylt rangering i Adelboden | Vinter | Nyheter fra Bulgaria og verden

Albert Popov ble nummer 15 i alpin verdenscupslalåm på det sveitsiske vintersenteret i Adelboden.

Bulgareren noterte en tid på 1:51,47 minutter, det samme som italienerne Stefano Gross og Tommaso Sala. De tre delte 15. plass med like tider.

Popov endte på 11. plass etter første løp med 56,01 sekunder, men ga 22. tid på andre – 55,46 sekunder.

Den andre bulgareren som startet i dag – Kamen Zlatkov, holdt seg på 42. plass med 58,97 sekunder og klarte ikke å komme inn blant de 30 beste, som fortsetter inn i det andre løpet.

Vinneren ble nordmannen Lukas Broten med 1:49,31 minutter. Han var raskest i første løp på 54,35 sekunder og ble nummer 16 i andre løp på 54,96, men klarte å gå videre til finalen.

For Broten (22) er det hans femte seier i karrieren og hans tredje i slalåm.

Andre på 71 hundredeler var hans landsmann og venn Atle Lee McGrath, og tredje på 92 hundredeler var Linus Strasser fra Tyskland.

I den samlede verdenscupstillingen er lederen Marko Odermat (Sveits) med 1046 poeng, fulgt av Alexander Aamod Kilde (Norge) med 646 og Henrik Kristoffersen (Norge) med 565 poeng. Albert Popov er nummer 45 med 76 poeng.

I klassifiseringen av den lille krystallkloden i slalåm tar Lucas Broten ledelsen med 250 poeng, foran Manuel Feller (Østerrike) med 241 poeng og Kristoffersen med 220 poeng. Popov er på 15. plass med 76 poeng.

Herre-VM fortsetter med super storslalåm i Wengen fredag.