Bilyana Dudova slo ut i 1/4-finale i Ungarn

Bilyana Dudova (62 kg) fullførte sin deltakelse i den sterke bryteturneringen i Budapest, Ungarn.

Hennes første motstander i kvalifiseringen var tyske Luisa Helga Niemesch. Dudova klarte å beseire Niemes i deres første møte. Jenta vår, i blå trøye, ledet 1:0.

Rivalen hennes prøvde å raskt utligne. I stedet ble stillingen 3:0. Niemeš ba imidlertid om en videogjennomgang av situasjonen for brudd på reglene og fikk suksess. Dermed endte første kamp med 1:0.

Etter pause fortsatte Bilyana å være mye mer aktiv. Hun ledet 2:0 og motstanderen hennes klarte kun å ta ett poeng på slutten av kampen. En god start for bulgareren!

Neste hinder foran Dudova var enda større – den nåværende europamesteren og tre ganger totalt – Grace Buhlen fra Norge. Biljana, fortsatt i blått, fikk en god start og ledet med 2:0 poeng. Grace klarte å utligne og dermed avsluttet første omgang.

Etter pause spilte Dudovas motstander uavgjort – 6:2. Biljana vant imidlertid videoreprisen og dermed ble poengene 4:2 til Bulen. Hun viste sin styrke og vant til slutt 8:2. Dermed ble Bilyana Dudova slått ut i kvartfinalen.

Våre frilansere avsluttet sin deltakelse i Budapest. Mihail Georgiev registrerte en seier og et tap, og Georgi Ivanov ble skadet.

I morgen er det klassikerne våres tur. Hayk Mnatsakanyan er i kategorien opp til 77 kg og Semen Novikov opp til 87 kg.