Danmark slår Norge i skandinavisk duell

Danmark slo Norge 3-1 i en nordisk vennskapskamp i Brøndby. Kampen var en Red Dynamite generalprøve for EM 2024, hvor laget er i samme gruppe som England, Serbia og Slovenia.

I det 12. minutt tok danskene ledelsen. Pierre-Emile Høiberg var på rett plass til rett tid for å styre en dypball inn i feltet og fyre den i venstre hjørne til 1-0.

Fem minutter senere hadde Norge en sjanse til å utligne da Leo Östigor møtte et innlegg fra et frispark fra 16-meteren, men skuddet hans gikk utenfor venstre stolpe.

I det 21. minutt scoret Danmark et andre mål. Andreas Skov Olsen la et perfekt innlegg fra corner til Jakig Vestergaard, som steg til topps i 16-meteren og sendte ballen like under tverrliggeren med et vakkert skudd til 2-0.

Sju minutter senere kunne Erling Holland ha scoret for Norge etter å ha mottatt en perfekt pasning og skutt over tverrliggeren. I det 47. minutt fikk nordmennene en ny sjanse etter at Martin Jodegaard skjøt i høyre hjørne, men Kasper Schmeichel fikk klarert en corner.

I det 65. minutt la Jodegaard en presis pasning til Holland i 16-meteren. Spissen avsluttet presist i nedre venstre hjørne, og sendte ballen i nettet, men målet ble avvist for offside.

I det 72. minutt klarte Norge likevel å komme tilbake fra et mål under. Kombinasjonen var igjen kjent – ​​Martin Jodegaard fant Erling Holland, som fant seg en-mot-en med Kasper Schmeichel, spissen løy til målvakten og passerte den elegant, og scoret 2:1.

I siste sekund av ordinær tid endte intrigen med et tredje mål for danskene. Orian Nyland gjorde en feil da han kastet ballen, Victor Christiansen hentet den og sendte en parallellpasning til Yussuf Poulsen, som gjorde finalen 3:1 fra kloss hold.