Fullstendig triumf for Norge i verdenscupdebut i alpint for menn i Sölden

Norske Alexander Steen Olsen vant storslalåm for menn i Sölden (Østerrike), hans første deltakelse i den alpine verdenscupsesongen.

Olsen, 23, kom i mål med tiden 2:09,50 etter å ha vært raskest i første løp, og i andre syklet han forsiktig og klarte å opprettholde ledelsen. Han noterte dermed den andre seieren i karrieren på bare sin tredje pallplass.

To andre av hans landsmenn nådde pallen. Henrik Kristoffersen ble nummer to med 65 hundredeler og Atle Lee McGrath tredje, 66 hundredeler bak vinneren.

“Jeg var litt bekymret i andre runde for å gi alt, men jeg er glad for å vinne. Jeg er glad for å være en del av dette flotte laget. Å dele pallen med to andre nordmenn er flott,” sa Olsen. etter løpet.

Vinneren av Crystal Globe, Marco Odermatt (Sveits), trakk seg overraskende i det første heatet.

Den østerrikske legenden Marcel Hirscher, som kom tilbake til banen etter fem års fravær og konkurrerte for Nederland, ble nummer 23. Han er en åtte ganger verdenscupvinner.

Kroatiske Filip Zubcic, nummer to i første runde, trakk seg i andre.

Tidligere verdenscupvinner i slalåm Lucas Pinheiro Broten, som kom tilbake etter et friår og flyttet fra det norske til det brasilianske forbundet, endte på 19. plass etter første kjøring, men vant andre del av løpet og ble nummer fire med et handicap på 90 hundredeler. .

Sveitseren Loïc Meillard, som ble nummer to sammenlagt forrige sesong, startet ikke etter å ha skadet ryggen under oppvarming kort tid før løpet.

Neste start i verdenscupen for menn går 17. november i Levi (Finland).