Hellas slo England borte, Erling Holland med to mål og rekord mens Norge slo Slovenia i Nations League

Hellas sikret en høyt prestisjefylt 2-1-seier over England på Wembley Stadium i London til topps i gruppe B2 i UEFA Nations League-turneringen med totalt 9 poeng. Engelskmennene, uten feil frem til i dag, forblir på andre plass med 6.

Republikken Irland noterte også sin første seier, og fullførte en helomvending i Helsingfors og vant 2:1 mot Finland. Skandinavene ligger på bunnen, uten eiendeler.

Vangelis Pavlidis var den store helten for grekerne etter å ha scoret tidlig i andre omgang, og hans sene mål ble nektet av en veldig fin linje. Jude Bellingham utlignet i det 87. minutt, men igjen scoret Pavlidis på pause for å gi gjestene alle tre poeng. Nok et gresk mål ble nektet for offside.

Møtet begynte med ett minutts stillhet til minne om den greske statsborgeren Jack Baldock, som døde for noen timer siden. England startet kampen i all hast, men den endte i det 4. minutt da Bellingham skjøt. Vergen Odysseus Vlahodimos var imidlertid forsiktig og reddet narren.

Etter det falt engelskmennene i en uforklarlig og tung sløvhet, som de ikke klarte å rømme fra gjennom hele kampen. Levi Colville reddet nullen for Hellas i det 10. minutt, og minuttet senere sendte en corner etterfulgt av Konstantinos Mavropanos ballen i nettet. Dette er imidlertid det første for Hellas, kansellert i dag på grunn av et bakholdsangrep.

Fire minutter ut i andre omgang tok endelig Hellas ledelsen. Vangelis Pavlidis tok imot ballen, driblet forbi Trent Alexander-Arnold, Cole Palmer og John Stones og skjøt forbi keeper Jordan Pickford. Alexandros Tsiolis hadde da en stor mulighet som han bommet. I det 87. minutt produserte Ollie Watkins og Dominic Solanke Englands eneste anstendige angrep i andre omgang. Ballen ble brakt tilbake og med et kraftig skudd utenfor 16-meteren dundret Bellingham forbi Vlahodimos. Men fra 4. minutt av pausetid, med kampens andre scoring, sørget Pavlidis for Hellas suksess.

Yoel Pohianpalo ga Finland ledelsen mot Irland i det 17. minutt og utnyttet tidlig hjemmepress. Liam Scales utlignet i det 57. minutt og Robbie Brady satte om to minutter før tid.

Erling Holland var nok en gang den store helten for Norge, som slo Slovenia 3-0 i gruppe B3. Østerrike ga ikke Kasakhstan noen sjanse i den andre kampen på streamen og i dag feiret de med 4:0.

Manchester City-spissen Holland var kaptein for landet sitt for første gang i karrieren og åpnet scoringen med høyrefoten i det 7. minuttet av pausetid. Det var hans 33. mål med nasjonaltrøya. I det 62. minutt sørget han for 3-0 og med sitt 34. mål ble han landets toppscorer gjennom tidene. Med dagens to mål passerte han Jorgen Juve, som scoret bragden i 1937. Holland, 24, har for tiden 34 mål på 36 kamper for landet.

2:0 ble oppnådd av hans angrepspartner, Alexander Seorlot, som scoret i det 52. minutt. Nok en gang fikk Nederland kreditert målet etter å ha taklet Slovenias Jaka Bijol, som i sitt forsøk på å klarere ballen serverte den til Sjörlot.

Slovenerne gjorde så vidt motstand i dag, og deres store stjerne Benjamin Seško ble værende på banen til det 78. minutt, da han ble erstattet av Blaj Kramer.

I den andre kampen ga Østerrike Kasakhstan en skikkelig prestasjon, og slo dem 4:0. Christoph Baumgartner ga østerrikerne ledelsen i det 10. minutt og de tre andre scoringene kom etter pause. Forfatterne deres var Philip Linhart (52. minutt), Marcel Zabitzer (56. minutt) og Matthias Seidel (79. minutt).

Nordmennene samlet 7 poeng, foran Østerrike og Slovenia med 4 hver og Kasakhstan med 1.

I det tredje nivået av turneringen – Gruppe 4 i League C, tok Republikken Nord-Makedonia-laget ledelsen i kampen om toppen, etter at Armenia nøyde seg med 2:2 i besøket på Færøyene. Armenerne inntar 2. plass med 4 poeng, 3 bak lederne i den tidligere jugoslaviske republikken.

I gruppe D1 slår Gibraltar San Marino og noterer sin første seier. Ethan Brito scoret til den siste 1:0 i det 62. minutt. Hoveddommeren i denne kampen var den tyske dommeren Felix Zweier.