Les Bleues vinner mot Norge

Mathieu Warnier, Media365, publisert lørdag 6. juli 2024 kl. 20.40

Etter det tunge nederlaget denne torsdagen, kunne de blå ta revansj mot Norge (25-19), denne lørdagen i Pau.

Bleuene etterlot ikke rom for tvil. Olivier Krumbholzs spillere ble slått denne torsdagen av Norge på gulvet i Palais des Sports i Pau. Olivier Krumbholzs spillere var i stand til å ta hevn på samme banen under en andre forberedelseskamp for Paris 2024. Alicia Toublanc (6 mål på 7 skudd) satte tonen ved å score kampens to første mål i løpet av de første fem minuttene preget av et vanskelig fransk forsvar foran Laura Glauser (8 redninger med 40 % effektivitet). Henny Reistad måtte forlate banen i det 9. minutt på grunn av en ankelskade. En opptur som imidlertid bare varte i tolv minutter, tiden som tok Kristine Breistol (4 mål på 10 skudd) til å utligne. En frem og tilbake satte deretter inn mellom de to lagene med Tricolores som var i ledelsen lenge. Men drøyt ti minutter før pause fant Nora Mørk (5 mål fra 5 skudd) og deretter Camilla Herrem (3 mål fra 3 skudd) gapet til at Norge kunne lede for første gang. Olivier Krumbholz tok deretter sin første time-out for å bringe laget sitt tilbake på linje.

De blå klarte å øke gapet

Hvis Tamara Horacek (3 mål på 7 skudd) så mislyktes mot Silje Solberg (8 redninger med 27 % effektivitet), fulgte Pauletta Foppa (3 mål på 3 skudd) godt etter for å sette de to lagene tilbake på jevne vilkår. Les Bleues tok deretter tilbake ledelsen og kom til pause med ledelse gjennom Estelle Nze-Minko (1 mål på 4 skudd). Seks sekunder etter omstart tok Laura Flippes (2 mål på 3 skudd) pause for det franske laget før hun serverte Coralie Lassource (2 mål på 3 skudd), som ga Tricolores en trepoengs ledelse. Alicia Toublanc forbedret det undergravende arbeidet til Olivier Krumbholz sine spillere i forsvar. Noe som resulterte i 5-0 i løpet av drøye ti minutter. Sekspoengsmarginen gjorde at Les Bleues kunne nærme seg det siste kvarteret med selvtillit mot en motstander som ikke nødvendigvis hadde samme engasjement. Léna Grandveau (2 mål på 3 skudd), Sarah Bouktit (3 mål på 3 skudd) og Lucie Granier (2 mål på 3 skudd) kom for å bli med på festen. En siste redning av Laura Glauser tillot Les Bleues å vinne med seks lengder (25-19) og dra for fem dagers hvile med et smil om munnen. De møtes igjen den 11. juli i Rennes for en treningsleir med en siste vennskapskamp mot Angola den 13. juli i Cesson-Rennes.