Norge detroniserte Frankrike fra den europeiske håndballtronen

De norske håndballspillerne slo Frankrike 24:22 (14:10) og ble nye europamestere, og tok tilbake tittelen fra franskmennene.

Det er åttende gang totalt at de norske håndballdamene blir europamestere.

Nordmennene startet den store finalen bedre, forsvaret fungerte perfekt og angrepet scoret enkle mål, hvorav de kontrollerte scoringen i starten, så de hadde et overtak på fem mål (11: 6.12: 7.13 : 8), da han kom inn. pause med fire poeng for de nye europamesterne.

I andre omgang hevet franskmennene spillenivået og til slutt, etter Zadis scoring, tok de ledelsen med 19:18. Det var meldingen om en usikker ankomst og mye nerver. Snart scoret Nora Merk for å gi Norge ledelsen på 21:20 og Isaksen Solberg tok ledelsen på 22:20, som annonserte at det ville bli en ny europamester. Franskmennene klarte ikke å overvinne et underskudd på to mål på 60 sekunder for å nå ekstraomganger og abdiserte til slutt den europeiske tronen.

Nora Merck, Veronika Christiansen og Steine ​​Skogrand scoret fire mål hver, mens Steen Ondendal og Camila Herrem scoret tre mål hver. I Frankrike var de mest effektive Pauletta Faure med fem mål og Laura Phillips, Kaladiatou Nikate og Deuna Zadi med tre mål hver.