Norge klarte ikke å slå Kasakhstan, Kypros slo Litauen i Nations League

Med spiss Erling Holland i troppen avsluttet det norske laget med uavgjort 0-0 mot Kasakhstan i Almaty i den første kampen i gruppe 3, League B i Nations League-turneringen.

Nederland startet for Norge og spilte hele kampen, men klarte ikke å score, godt hjulpet av en inspirert oppvisning fra hjemmeforsvaret.

Spissen traff stolpen i det 55. minutt, og savnet en stor sjanse til å ta ledelsen for gjestene, som bare hadde ett skudd på mål fra 20 skudd på mål for Kasakhstan.

I andre runde reiser kasakhiske fotballspillere til Slovenia 9. september, mens Norge tar imot Østerrike.

Kypros-laget vant 1:0 borte mot Litauen i en gruppe 2, League C-kamp i turneringen. Dette var kypriotenes første bortekamp siden november 2019.

Ioannis Pitis scoret kampens eneste mål i det 34. minutt.

De litauiske vertene bommet på en god sjanse i det 11. minutt etter et skudd fra Kipras Kazukolovas, og på slutten av første omgang hadde de ytterligere to målsjanser mot gjestene. I det 59. minutt krevde litauerne en straffe, men den ble ikke dømt, og en lignende situasjon skjedde i det 81. minutt.

Litauiske fotballspillere klarte ikke å score mål for første gang siden november 2023. Det var Kypros som var det siste laget som hindret dem i å score for 10 måneder siden.

I sine neste kamper reiser det litauiske laget til Romania og Kypros er vertskap for Kosovo-laget 9. september.