Østerrike slo Norge av Nederland

Det østerrikske landslaget vant en rungende 5-1-seier over Norge i Nations League League B gruppe 3. Dermed eliminerte østerrikerne sin rival fra toppen av rangeringen, med bedre målforskjell og bedre indikatorer i direkte kamper.

Kampen om førsteplassen har imidlertid blitt så komplisert som mulig fordi, i tillegg til Østerrike og Norge, har det slovenske laget, som slo Kasakhstan 1:0 som gjest, også 7 poeng.

På Linz Stadion tok de østerrikske vertene ledelsen i det åttende minuttet takket være sin kaptein Marko Arnautovic, men like før pause utlignet Norge takket være Alexander Sørlot.

Det oppsto imidlertid en skikkelig virvelvind foran gjestenes mål i andre omgang, hvor Østerrike scoret fire mål. Nok en gang satte Arnautovic inn 2:1 i det 49. minutt fra straffemerket, og i løpet av de neste 13 minuttene sørget Filip Linhart og Stefan Poš for 4:1. Sluttresultatet 5:1 ble oppnådd av Michael Gregoric i det 71. minutt.

I gruppe 2 i League B beholdt Hellas sin maksimale fordel etter en 2-0-seier over Irland og har nå 12 poeng, tre mer enn andreplasserte England.

Hos Giorgos Karaiskakis i Pireus ga Anastasios Bakasetas grekerne ledelsen i starten av andre omgang. I kampens mertid gikk Petros Mantalos opp til 2:0 og dannet dermed sluttresultatet.

For de irske gjestene er det det tredje tapet på fire kamper, og de forblir på nest siste tredjeplass med 3 poeng og uten håp om førsteplass.

I den siste sene kampen av kampanjen endte Færøyene og Latvia 1-1 i en League C gruppe 4-kamp.

I Torshavn førte Hanus Sørensen vertene foran i det 40. minutt, men 69-manns Latvia utlignet gjennom innbytter Dario Sits tre minutter tidligere.

Etter trekningen forblir Latvia på tredjeplass i gruppen med 4 poeng og har kun en teoretisk sjanse til å passere lederen, Republikken Nord-Makedonia, som har 10. Færøyene ligger på sisteplass med 3 poeng og kan kjempe. for andreplassen. maksimal plass, som for øyeblikket er okkupert av Armenia med 4 poeng.