Østerrike slo Norge i Nations League etter fullstendig dominans i andre omgang – Jorden rundt og hjemme

Østerrike slo vertene Norge 5-1 i en Nations League gruppe B3-kamp. Ralf Rangnicks menn dominerte også første omgang, men enveistrafikken i Raiffeisen Arena tok over i andre omgang da østerrikerne scoret fire mål fra midtbanen for å kreve sin største suksess mot Viking.

Den norske landslagsscoreren Erling Holland kunne ha fått gult kort i det 6. minutt da han mottok ballen på kanten av 16-meteren, slo en hjemmeforsvarer og skjøt, men skuddet hans ble avviket fra venstre stolpe.

To minutter senere traff også motstanderens midtspiss stolpen, men var mye mer presis og ga Østerrike fordelen. Samme som Nederland sin situasjon fyrte Marko Arnautovic av et kraftig skudd fra kanten av sekstenmeteren som gikk inn i Joran Nylands mål fra tverrliggeren.

Etter scoringen beholdt østerrikerne kontrollen over kampen og tillot først gjestene sine et skudd på mål i det 39. minutt, da de bukket under for presset og lot Norge utligne. Julian Rierson passerer fra en statisk posisjon til Alexandre Seorlot, som header utenfor.

To minutter før slutt av omgangen skjøt Konrad Laimer en halvvolley fra kanten av 16-meteren, men Nyland tok ballen.

Rett etter restart av kampen hadde vertene rett til å ta en straffe fra 11 meter. Christoph Baumgartner kom seg unna Viking-forsvaret, og førte til et offer av Andreas Hanche-Olsen. Skandinavenes midtforsvar klarte imidlertid ikke å spille ballen og fikk gult kort. Da han tok straffen, doblet Arnautovic måltallet og gjenopprettet ledelsen til Østerrike.

I det 54. minutt kunne Ralf Rangnicks tidligere lag tatt en tomålsledelse etter å ha spilt fire mot fire med gjesteforsvaret. Baumgartner gikk videre til angripende venstreback Philip Mwene, som kom inn og skjøt, men rett i hendene på Sevillas spanske keeper.

Det tredje målet kom imidlertid fire minutter senere da Filip Linhart hevet seg over det norske forsvaret og headet inn et innlegg fra Romano Schmidt fra corner.

Den østerrikske straffen i andre omgang fortsatte i det 63. minutt for nok et mål. Marcel Zabitzer krysset fra venstre flanke av den fjerne byen, der Stefan Posch ventet, som lurte vaktholdet til nordmennene.

I det 71. minutt scoret Zabitzer nok en assist. Vikings fikk nok en déjà vu etter at Borussia Dortmund-midtbanespilleren krysset fra venstre, men denne gangen kontrollerte innbytter Michael Gregoric Niland for femte gang i kampen i dag.

Helt til kampslutt kontrollerte vertene tempoet og lot ikke nordmennene gjøre et annet nøyaktig skudd.

Plasseringen i gruppe B3 i Folkeforbundet ble enda strammere. Norge, Østerrike og Slovenia inntar de tre første plassene med like mange poeng – 7, før de to siste kampene som stiller slovenerne mot deres to direkte rivaler. Østerrikerne og nordmennene møter også bunnen av rangeringen, Kasakhstan.