Sverige, Danmark og Norge starter med seire i EM i håndball for menn

Favorittene Sverige og Danmark åpnet EM i håndball for menn i Tyskland med overbevisende seire og prøver å spille en seriøs rolle også i år. I gruppe E slo Sverige, den regjerende europamesteren, Bosnia-Hercegovina 29:20 takket være 9 mål fra sin store stjerne Hampus Vane. Og i gruppe F var Danmark enda mer overbevisende – med en ledelse på 23:14 på det tsjekkiske laget.

Sverige ledet med sju mål (14-7) til pause, men ved flere anledninger var ledelsen kun tre mål i andre omgang. Og dette skyldtes ikke så mye bosnierne som avvikene i ledende posisjoner til det svenske laget. Sveriges neste kamp er lørdag mot Georgia.

Etter at kampen var slutt sa den svenske stjernen: “Bosnierne spiller håndball, noe som ikke passer oss som stil. De går alle hjem og beveger seg tett i forsvaret, og de er raske på kontringen “Men vi vet at det ikke gjør det. være lett i EM, så dette er bare den første av mange kamper jeg håper vi spiller, sa Vane.

Lukas Sandel la til 5 og Jim Gottfriedsson scoret 4. For Bosnia-Hercegovina scoret Adin Falić 4 mål.

I den andre kampen i gruppen vant Nederland mot Georgia med 34:29 (19:12) takket være 6 mål fra Danny Bayens og 6 fra Rutger ten Fylde. Georgi Tshotkaberadze scoret 9 mål for georgierne.

Danmarks venstreback Mikkel Hansen ble nok en gang en helt for laget sitt, og scoret 5 mål i en overbevisende 23:14-seier over Tsjekkia. Etter å ha fått en blodpropp i lungene i 2022, og deretter kollapset av stress tidlig i 2023, vurderte den 36 år gamle håndballspilleren til og med å avslutte karrieren. Og selv om han snudde avgjørelsen, startet mesterskapet i går med et nytt problem. Lillefingeren på høyre hånd unnviklet seg ikke som den burde: Jeg tror den er ødelagt, men foreløpig fungerer den bra. Vi får se.

Med 4 hver deltok Magnus Lindin Jacobsen og Simon Bögefot-Pütlik. Vojtech Patzel scoret også 4 for Tsjekkia. I samme gruppe startet Portugal med suksess mot Hellas med 31:24 takket være Francisko Koštas mål.

Det tredje laget i forrige EM, Norge, startet også overbevisende. Viking kontrollerte hele kampen mot Polen, ledet 15-10 ved pause og vant 32-21. Sander Sagosen scoret 6 mål. Slovenia, i samme gruppe D, vant en seier over Færøyene med 32:29.