Talentet eksploderte med 9 mål for rekord! Hvem er Erling Braut Holland? (VIDEO)

Det pågående verdensmesterskapet under 20 år har blitt overskygget av følelsene fra de siste rundene i det hjemlige mesterskapet, Chelseas Europa League-triumf og lørdagens kommende Champions League-finale mellom Tottenham og Liverpool.

Det faktum at de fleste fans ikke tar hensyn til det polske mesterskapet betyr ikke at unge mennesker er i periferien til King Football. En 18-åring skapte internasjonale overskrifter i går kveld etter å ha slått alle rekorder i verdensmesterskapshistorien for menn, junior og junior.

Erling Braut Holland scorer ni mål i Norges 12-0 seier over Honduras! De andre målene ble scoret av Leo Skiri Jostigord, Jens Peter Hauge og Eman Markovic. Holland, 18, scoret fire mål i første omgang og fem til i andre omgang. Skandinavene ble hjulpet av at Honduras avsluttet kampen med ni mann.

Til nå har rekorden for flest mål scoret i verdensmesterskapet under 20 vært holdt av Brasils Adailton, som scoret seks ganger i en 10-3 seier over Sør-Korea under verdensmesterskapet i 1997 i Malaysia. Adailton ble deretter mesterskapets toppscorer med 10 mål, og Brasil ble eliminert i kvartfinalen. Rekordholderen for flest mål scoret i verdensmesterskapet under 20 år er argentinske Javier Saviola, som i 2001 scoret 11 ganger i det nasjonale mesterskapet, og “gauchos” vant tittelen.

Det kan imidlertid hende at Nederland ikke matcher Adailton og Saviolas mål da Norge har fullført sine gruppespillkamper og ikke er garantert en plass i 16-delsfinalen, hvor kun de to De beste lagene i hver gruppe er sikret plass. Norge er for øyeblikket blant de fire beste tredjelagene, men det kan endre seg i dag. Uavgjort for Portugal mot Sør-Afrika eller seier for Panama mot Saudi-Arabia ville få skandinavene til å ta farvel med verdensmesterskapet.

Winbet – bare ett klikk unna! (18+)

Hvem er Erling Braut Holland egentlig? Etternavnet hans er sikkert kjent for eldre fotballfans. Faren hans er tidligere norsk landslagsspiller Alf-Inge Holland, hvis siste kamp for sitt land kom i 2:1-seieren over Bulgaria 25. april 2001. Holland Sr. ble populær bare fire dager før den aktuelle kampen mot vårt landslag. Under Manchester City-derbyet slår Uniteds Roy Keane brutalt nordmannens høyre kne. Iren lener seg så over den norske spilleren og begynner å rope til ham. Anledningen er en gammel spøk mellom paret og involverer beskyldninger om at Keane er en malingerer. Holland fullførte spillet, fullførte sesongen vellykket og ble operert. Etter det deltok han i kun fire kamper som reserve og sommeren 2003 avsluttet han endelig karrieren.

Alf-Inge Holland kom til Manchester City fra Leeds 12. juni 2000, da Citizens betalte 2,5 millioner pund. Flyttingen til Manchester ble imidlertid litt over en måned forsinket fordi fotballspillerens kone var gravid. Erling Braut Holland ble født 12. juli i Leeds. På grunn av sitt fødested har den nåværende verdenscuprekordholderen fortsatt en sjanse til å spille for det engelske landslaget. Erling selv hevder at han er fan av hjembylaget og at drømmen hans er å spille for Leeds.

Holland Jr.s karriere begynte i Brine, som også var farens første klubb. Bare 15 år gamle Erling kom til Brines andrelag og scoret i sesongene 2015 og 2016 (norgesmesterskapet vår-høst) 18 mål på 14 kamper. Dette ga ham førstelagsdebuten, som han debuterte for 12. mai 2016. Det året spilte han 16 kamper for herrelaget og hadde en mislykket prøveperiode på Hoffenheim.

1. februar 2017 annonserte Molde, trent av Ole-Gunnar Solskjær, signeringen av den unge spissen. 26. april samme år debuterte han for sitt nye lag i en 3:2-seier mot Volda om norgescupen, og scoret et mål. 4. juni spilte han sin første kamp i elitedivisjonen. Han kom inn som innbytter i det 71. minutt i 0:1-tapet for Sarpsborg og fikk gult kort etter bare 65 sekunder. Hans første mål for Molde ble et tap – 2:1 i Tromsø 6. august 2017.

1. juli 2018 scoret Erling Braut Holland fire ganger i løpet av de første 21 minuttene i en 4–0-seier mot serieleder Brann. Hat-tricket hans ble fullført på 11 minutter og 2 sekunder, og alle fire målene ble scoret på 17 minutter og 4 sekunder. En Manchester United-speider er på tribunen og ser på ham, og Solskjær sammenligner lagets helt med Romelu Lukaku.

Samme sommer scoret Holland fire mål på fem kamper for Molde i Europa League-kvalifiseringen, og i løpet av sesongen i den norske Elitserien scoret han 12 mål og sørget for fire målgivende pasninger på 25 kamper. Den unge spissen tiltrekker seg stor interesse fra mange europeiske klubber. Det er uklart om det har vært noen auksjoner. Det er sikkert at kampen vinnes av Red Bull Salzburg. 19. august 2018 annonserte det østerrikske laget overgangen fra Nederland for 5 millioner euro. Nordmannen signerte en kontrakt frem til 30. juni 2023.

På våren spilte han totalt to kamper for Red Bulls i alle konkurranser og scoret ett mål – i en 2–1-seier mot LASK (Linz) 12. mai. Bare to uker tidligere var Erling kåret blant 21 spillere i trener Paul Johansens tropp til Norges kommende U20-VM i Polen. Han klarte ikke å registrere seg i de to første kampene – 1:3 tap mot Uruguay og 0:2 mot New Zealand, men han hadde en strålende prestasjon mot Honduras på 12:0. Han var presis i det 7., 20., 36. (straffe), 43., 50., 67., 77., 88. og 90. minutt.