Zverev i Roland Garros-finale etter baklengsmål

Alexander Zverev (Tyskland) kvalifiserte seg til Roland Garros-finalen etter en 2:6, 6:2, 6:4, 6:2 seier over Kasper Ruud (Norge).

Tyskeren skal være i kamp om trofeet mot Carlos Alcaraz, som slo Yannick Siner 3-2 tidligere i dag.

Det første settet begynte med en pausemulighet for Zverev, som gjorde at Ruud kunne bringe serven til null til 2-0. Kamp etter kamp var det ingen pausemuligheter for å nå den åttende kampen der nordmannen noterte en pause (6:2) og tok ledelsen 1-0.

Alexander Zverev hadde en utmerket start på andre sett og brøt gjennom motstanderen. På 0:2 bommet tyskeren på en ny sjanse til det, men ledet likevel 4:1 etter nok en pause. På slutten av settet klarte ingen å overraske motstanderen og Zverev vant 6:2.

Det tredje settet startet jevnt med Alexander Zverev som bommet på en gjennombruddsmulighet. Tyskeren tok likevel fordelen på motstanderens serve 3:2, og til slutten gjorde ingen av dem feil – 6:4 for Zverev.

Fjerde sett, som viste seg å bli kampens siste, begynte med pause for Zverev. Etter det byttet han og Ruud flere kamper der begge vant servene sine. På 4:2 for Zverev brøt Ruud igjen (5:2), og slutten kom da tyskeren serverte til finalen 6:2.