Cinalli satte opp et nøkkelmål i 4-0-seieren over Norge, og sendte USA til Nordic Cup-tittelkamp mot Tyskland

20. juli 2006

SANDNES, Norge – Notre Dame rykker frem junior Amanda Cinalli hjalp USAs U21-landslag med å avslutte gruppespillet med en avgjørende 4-0 seier over vertsnorge torsdag, og sendte USA til mesterskapskampen i den årlige nordiske cupen – verdens mest prestisjefylte fotballturnering for kvinner på ungdomsnivå . . Amerikanerne gikk inn i kampen vel vitende om at de måtte vinne med en margin på minst fire mål for å avslutte på toppen av gruppe B, og Cinalli spilte en ledende rolle i å sikre sluttresultatet ved å trekke en straffe i det 78. minutt. UCLAs Danesha Adams omsatte deretter sparket til sitt tredje mål i kampen, og satte Team USA i lørdagens finale mot gruppe A-vinnerne Tyskland.

USA vil prøve å vinne sin 10. samlede Nordic Cup-tittel og den åttende på rad, med finalen lørdag 22. juli på Viking Stadium i Stavanger, Norge. USA har tidligere beseiret Tyskland to ganger i Nordic Cup-mesterskapet: 1-0 i 2000 (spilt i Tyskland) og 3-1 i 2002-arrangementet (i Finland). Lørdag blir den niende mesterskapskampen på rad for USA i Nordic Cup, og har vunnet hvert år siden 1997 med unntak av tap for Norge i tittelkampen i 1998.

Island, som uavgjort 1-1 med USA 18. juli, endte uavgjort på topplassen i gruppe B (2-0-1), men amerikanerne hadde en målforskjell på + 7 mens Islands siste seier mot Danmark (6 -1) ga +6. Tyskland forble ubeseiret i gruppe A, og slo Sverige (2-0), Finland (3-0) og England (3-2).

USA overgikk sine motstandere 8-1 i gruppespillet (også 3-0 mot Danmark) mens de samlet sammen 52-19 på skudd, inkludert 19-12 margin i kampen mot Norge. USA oppnådde også en imponerende fordel på 23-4 i straffespark (9-2 mot Norge) mens de forsøkte 17 cornere mot motstanderne 6 (5-2 i Norge-kampen).

Cinalli – som viste en evne til å ta straffespark i løpet av sin karriere med irene, på grunn av sin utholdenhet på ballen og dribleferdigheter – kan bli Notre Dames åttende forskjellige spiller som er en del av et nordisk cupmesterlag. De tidligere irske spillerne Jen Grubb, Jenny Streiffer, LaKeysia Beene, Meotis Erikson og Kate Sobrero var alle medlemmer av USAs lag som vant Nordic Cup 1997, med Grubb, Streiffer og Beene som da spilte for mesterskapet i 1999. Senest, nåværende senior midtbanespiller Jen Buczkowski og tidligere Notre Dame-målvakt Erika Bohn var medlemmer av det amerikanske laget som vant Nordic Cup 2005.

Cinalli spilte de siste 31 minuttene av torsdagens seier over Norge og var på banen for kampens tre siste mål. Adams åpnet scoringen i det 5. minuttet, etter at et skudd fra andre UCLA-spiller Val Henderson ble slått tilbake over hodet på tidligere Virginia-midtbanespiller Noelle Keselica. Adams løp bak det norske forsvaret og avsluttet fra 20 meter med en lobb over keeper for å ta en tidlig ledelse.

Denne intense kampen så at USA genererte kvalitetsscoringssjanser i løpet av første omgang, men mesterskapsspillet var utenfor rekkevidde deres inntil USA scoret to ganger på fire minutter midtveis i andre omgang. Adams dirigerte et innlegg til høyre fra Florida State-forsvarer India Trotter for en heading inn i venstre hjørne av målet som gjorde 2-0 i det 68. minutt. Tre minutter senere scoret Keselica med en heading for 3-0-puten, med assist fra Penn State midtbanespiller Sheree Gray.

Cinalli ble deretter snublet i straffefeltet og Adams plasserte sin PK i høyre hjørne for den siste marginen.

I den andre gruppe A-kampen slo Sverige Finland 3-0. Danmark møter Finland om 7. plass og Norge møter Sverige om 5. plass mens Island og England møtes i kampen om 3. plass.

AMERIKANSK HOVEDTRENER JILLIAN ELLIS – “Vi var bare over det hele. Vi tok aldri foten av gassen. Danesha var bare utrolig. Hun var helt nådeløs, jaget baller, jobbet hardt over hele banen, fikk ting til å skje og forårsaket kaos. Vi presset og var presset og etter at vi fikk den tredje visste vi at det kom til å skje. Backlinjen vår [Lauren Wilmoth, Rachel Buehler, Kendall Fletcher and Brittany Taylor] var kjempebra på måten de klarte ballene bak veldig bra og med de tallene som Norge da sendte frem. Den generelle prestasjonen til laget, front mot back, var utrolig. Jeg har vært i spillet lenge, og jeg har egentlig aldri deltatt i noe lignende. De ønsket seier.

Nordic Cup 2006 – USA vs. Norge (20. juli; Sandnes stadion/Sandnes, Norge)

USA 1-3 – 4
Norge 0-0 – 0

USA 1. Danesha Adams (Noelle Keselica) 5. minutt; USA 2. Adams (India Trotter) 68.; USA 3. Keselica (Sheree Gray) 71.; USA 4. Adams (PK) 78.
Skudd: USA 19, NOR 12
Corner: USA 5, NOR 2
Redder: USA (Val Henderson) 2, NOR (Jeanette Stavshoit) 5
Felles: USA 13, NOR 14
Offside: USA 4, NOR 0
Sammendrag av feil: USA – Trav (advarsel) 76. minutt; USA – June Pedersen (forsiktig) 90.

Komposisjoner:
FORENTE STATER: 18-Val Henderson; 13-Lauren Wilmoth, 12-Rachel Buehler, 4-Kendall Fletcher – Kaptein, 5-Brittany Taylor; 10-Sarah Huffman (2-Sheree Gray, 46), 19-Noelle Keselica, 22-Angie Woznuk; 9- Danesha Adams, 6-Bristyn Davis, (15-Amanda Cinalli, 59), 21-India traver.

Norge: 1-Jeanette Stavshoit, 2-Nora Berge, 14-Janne Stange (17-Julie Dünnestad, 80), 5-Anneli Giske, 7-Lene Mykjaland (15. juni Pedersen, 84), 6-Nasra Abdullah (11- Kristine Lindblom) , 74 år), 8-Runa Vikestad (3-Toril Akerhaugen, 46 år), 9-Elise Thorsnes (19-Solfrid Andersen, 36 år), 10-Lindy Wiik, 16-Madeleine Giske, 20-Guro Knutsen .

Embetsmenn – dommer Saija Raatikainen (Finland), assistentdommer. June Bendiksen (Norge) og assistentdommer. Maren Berge (Norge)

gruppe A
Tyskland – 9 poeng (3-0-0; +6 målforskjell)