Frankrike kronet for tredje gang mot Norge

Etter en feilfri prestasjon, en demonstrasjon i semifinalen mot Sverige og en dominans mot Norge, som spilte nesten hjemme, i finalen, vant det franske kvinnelaget i håndball det tredje verdensmesterskapet i sin historie søndag 17. desember.

Publisert på:

3 minutter

Nesten 20 år på dagen etter sin første verdenstittel, gjorde det franske håndballlaget det igjen denne søndagen 17. desember. I et Herning-lokale helt i rødt kledd i fargene til Danmark og nabolandet Norge, dominerte de blå de norske for å sikre seg en tredje verdensmesterskapstittel på rekorden. En XXL-forestilling for å få til en feilfri turnering, etter å ha knust Sverige i semifinalen syv måneder før de olympiske leker i Paris.

Doble europamestere og regjerende verdensmestere, skandinavene var denne gangen ikke i stand til å knuse franskmennenes herlighetsdrømmer, slik de gjorde i finalen i Euro-2020 (22-20), fra verdensmesterskapet i 2021 (29-22) og i semifinalen i Euro-2022 (28-20). Dette franske vintagelaget fra 2023, som ikke tapte en eneste kamp hele året, var urørlig.

Hun kom imidlertid til Skandinavia for tre uker siden med det eneste uttalte målet om å måle fremgangen hennes før den store utfordringen med å forsvare OL-tittelen i Paris neste år. Døtrene til Olivier Krumbholz ønsket også å åpne opp det offensive spillet, og mislyktes i EM i fjor mot nordmennene som hadde fremhevet et tradisjonelt svakt punkt hos de blå, som forlot Slovenia full av bitterhet.

Sako på stafetten

Et år senere er Ljubljanas tårer tørket og de har lagt en snor til buen. Samt en tittel på samlingen deres. De er fortsatt avhengige av et voldsomt og organisert forsvar, til tross for fraværet av sjefen deres på ti år, Béatrice Edwige, fjernet for å gjøre plass for ungdommen.

Dette våpenet endte med å slite ned nordmennene til Henny Reistad (5/6) i en andre periode som var mye mindre livlig enn den første (20-17 ved pause), hvor Frankrike holdt stand etter å ha følt comeback. i nakken pusten til Katrine Lunde og lagvenninnene hennes (26-25, 49.). Hun kunne også unngått kaldsvette på slutten av kampen hvis Alicia Toublanc hadde avsluttet kontringen sin i nettet og ikke på stanga seks minutter fra slutt på en +5 ball (29-25).

The Blues virker enda mer effektive på kontringer, deres andre tiårsgaranti. Som den konkluderte av kaptein Estelle Nze Minko, etter å ha snappet ballen selv, for å skape en første luke på slutten av første periode (17-14, 24.). Og de gikk videre gjennom plasserte angrep, som denne lærebokhandlingen for å flytte Chloé Valentini til venstre ving (24-21, 37.).

Grandveau som en helt

Denne tredje tittelen er også tittelen til en veldig homogen gruppe, hvor nesten alle spillere ga sitt bidrag. Laura Glauser hadde skinnet i mål i en uke? Søndag ble fakkelen tatt opp av Hatadou Sako (4 redninger på 16 skudd inkludert straffe), som gikk inn i andre omgang og stengte butikken ved å avlede et skudd fra Skogrand to minutter fra slutt.

Sarah Bouktit (21) tok perfekt over i straffesparkkonkurransen (2/3), mens Léna Grandveau (5/6), ett år yngre, leverte en glitrende avslutning på kampen. Utdannet som midtstopper erstattet Nantes-spilleren på kort varsel Laura Flippes, som fikk en knall i første omgang, på høyreback selv om hun er høyrehendt – og derfor har en mindre skuddvinkel. Med den bekymringsløse holdningen til sine 20 år, scoret Grandveau de fire siste målene for Bleues, før alle skyndte seg inn på banen for å feire ved sluttsignalet.