Jakten på Lenzerheide (H): J.Boe tar norsk hat-trick, Fillon Maillet 6.

Aurélie Sacchelli, Media365, publisert lørdag 16. desember 2023 kl. 15:48

Norge scoret hat-trick på Lenzerheides forfølgelse med Johannes Boe som vant foran Endre Stroemsheim og Sturla Laegreid. Første franskmann, Quentin Fillon Maillet endte på sjetteplass, og fikk to plasser sammenlignet med sprinten.

Hvis Justine Braisaz-Bouchet klarte sprint-pursuit-dobbelen i Lenzerheide for kvinnene, var dette slett ikke tilfellet for mennene. Tyskeren Benedikt Doll, vinneren av sprinten, bommet fullstendig på jakten, og begikk syv skuddfeil, noe som falt ham til 17. plass i finalen. Hans andreplass fra fredag, Johannes Boe, ba ikke om så mye, og han vant sin andre jakt på rad uten mye skjelving, etter Hochfilzen forrige uke. Med start fem sekunder etter Doll kom nordmannen raskt på skiene og satte press på ham fra første skudd: én feil for Doll, ingen for Boe, som forlot skytebanen allerede 17 sekunder foran ‘tyskeren. Forfatteren av sin første feil på det andre skuddet, vinneren av den siste store krystallkloden holdt seg likevel i ledelsen, med 23 sekunder foran Sturla Laegreid og Johannes Kuehn. Det tredje skuddet rystet opp stillingen, da Boe gjorde to feil og Laegreid ingen, noe som gjorde at sistnevnte tok ledelsen med fjorten sekunders ledelse. Men det siste skuddet satte ting i orden igjen: Johannes Boe gjorde ikke den minste feil, mens Laegreid gjorde feil for første gang. Med 20 sekunder foran landsmannen ved utgangen av skytebanen, måtte den yngste av Boe-brødrene bare klare innsatsen til målstreken, og kunne allerede fra søndag begynne å tenke på massestarten.

Norge og Tyskland styrer verdens skiskyting

Han vant til slutt med 24 sekunder foran en annen nordmann, Endre Stroemsheim, som gikk forbi Laegreid på de siste meterne. Det er derfor et nytt hat-trick for Norge, mer enn noen gang dronning av skiskyting for menn, foran Tyskland. Skiskyttere fra begge land okkuperte til og med de ti første plassene etter det andre skuddet! Og franskmennene i alt dette? Fortsatt ingen pallplass, men en ny Topp 10, signert Quentin Fillon Maillet. Med start åttende, 54 sekunder bak Johannes Boe, endte den olympiske mesteren på sjette plass, 57 sekunder bak, etter å ha gjort tre skytefeil. Eric Perrot mistet en plass i forhold til sprinten ved å bli nummer ellev. På den annen side et fint comeback for Emilien Jacquelin, som ble nummer 15 etter å ha startet som nummer 36. Vil søndagens første massestart for sesongen tillate franskmennene å skinne? Det dukker uansett ikke opp noen trikolor på topp 10 i den generelle klassifiseringen av verdenscupen, nå ledet av Johannes Boe.