Jets faller flatt i tredje kvartal, faller til Norge | Nyheter, sport, jobber

North Centrals Jordan Walters (2) kaster en pasning under en kamp mot Norge 1. januar. 2, 2024 ved Norges videregående skole.

NORGE — Etter to kvarters spill så det ut til at Nord-Mentral-basketlaget for menn enkelt skulle vinne sin første seier i 2024 på norsk hjemmebane.

Knights fant imidlertid en rytme i tredje kvartal og sendte Jets hjem med et 57-52-tap.

“Jeg synes vi spilte veldig bra i første omgang” » sa NC-trener Tyler Mercier. “(I) andre omgang synes jeg beina våre ga seg litt. Etter juleferie og noen gutter var på ferie, slo de oss ganske bra i munnen i tredje kvartal. De spilte veldig bra i andre omgang, hjemme. Vi gjorde noen skudd, vi gjorde dem ikke … Når feilmarginen er liten, kan du ikke gjøre feil, og jeg synes vi gjorde for mange i kveld.

Etter en lang ferie var den norske trener Jeff Gallino glad for at laget hans gikk av med seier.

«Jeg trodde vi spilte mye bedre i andre omgang enn i første omgang» sa Gallino. “Juleferien er til tider tøff for begge lag. Vi kom litt flate ut. Vi klarte å ta noen straffekast på slutten og sikre seieren.

Jets åpnet kampen på et rull med senior Jake Poquette i spissen. Han scoret syv poeng i det første og North Central hadde en fordel på 14-8 på vei inn i andre kvartal.

“Jeg trodde spillet deres var bra” sa Gallino. “De kom inn og skjøt ballen godt. Trener Mercier fikk laget sitt til å spille hardt.

Ian Popp slo et kontaktoppsett for å bringe Norge innenfor fire av Jets. Men ved neste ballbesittelse begravde Poquette en 3-poenger fra høyre ving og reduserte ledelsen til sju.

Knights senior Alex Ortman ble levende like før pause og kuttet ledelsen til fire poeng ved pause.

“Alex er en veldig god spiller” sa Mercier. “Jeg har sett på ham i noen år nå. Atletikken hans, hurtigheten hans, følelsen for spillet. Så vi ville bare kaste kropper på ham, friske kropper, og få en rotasjon av gutter på ham. Vi har gutter , når det gjelder størrelse, kan det matche ham. Men han har akkurat kommet til neste nivå…og jeg syntes vi gjorde en god jobb med ham i første omgang.

“I andre omgang gjorde han litt skade og gjorde et nummer på oss.”

Den norske junioren Cole Baij utlignet til 32 med et layup etter å ha satt Jets-forsvarere i omsetningssyklusen.

Så tok Ortman over.

Han scoret fem poeng i de siste tre minuttene av det tredje, og Knights hadde en ledelse på fem poeng på vei inn i siste strofe.

“Vi visste at vi kunne få ballen til Alex (Ortman) inne.” sa Gallino. “Vi hadde noen fine pasninger inne i ham, og han klarte å avslutte for oss.”

Ortman la til syv poeng til totalen sin i den fjerde.

Jets hadde imidlertid ikke tenkt å legge seg ned og et Hunter Robinson-oppsett gjorde det til en trepoengskamp med fire minutter igjen.

Etter at angrepet ble stoppet, ble North Central tvunget til å feile og sendte Popp til veldedighetsstripen.

Han laget 3 av 4 skudd gjennom hele sekvensen for å sikre seieren.

“Vi kommer til å bruke litt tid på banen (onsdag) med å skyte straffekast,” sa Gallino. “Heldigvis klarte Ian (Popp) å score noen få poeng sent, noe som hjalp oss med å sikre seieren.”

Ortman ledet alle målscorere med 23 poeng.

Norge fikk også bidrag fra Popp (11 poeng), Bryce Adams (2 poeng), Cole Baij (12 poeng) og Mason Trudeau (9 poeng).

Poquette ledet North Central med 13 poeng.

Jets mottok også bidrag fra Jacob Gorzinski (12 poeng), Jordan Walters (6 poeng), Evan Hanchek (2 poeng), Lane Gorzinski (8 poeng) og Robinson (11 poeng).

Norge returnerer i dag mot Forest Park mens Jets returnerer til hjemmebanen for et oppgjør med Stephenson.

«Vi har en veldig travel timeplan foran oss» sa Mercier. “Vi må komme i form og fikse noen rotasjoner på den defensive siden … Vi er åtte kamper inne og det er vår syvende bortekamp, ​​så bare fortsett å forbedre oss og holde sammen som et lag, og jeg tror vi blir vanskelige ved slutten av distriktsperioden.