Les Bleues kronet på bekostning av Norge

Mathieu Warnier, Media365, publisert søndag 17. desember 2023 kl. 20.38

Les Bleues vant den tredje verdensmestertittelen i sin historie takket være en fortjent suksess på slutten av en finale mot Norge (31-28).

Les Bleues har sin tredje stjerne! To år etter en bitter fiasko mot Norge på samme stadium av konkurransen, visste Olivier Krumbholz sine spillere hvordan de skulle sette absolutt alle ingrediensene for å ta mål av Norge og vinne denne etterlengtede tredje verdensmestertittelen. . Fra første stund startet denne 26. finalen i et vilt tempo. Mens Laura Glauser (4 redninger ved 20 % effektivitet) så skilte Silje Solberg (2 redninger ved 13 % effektivitet) seg ut, var det Estelle Nze Minko (3 mål på 5 skudd) og Henny Reistad (5 mål på 6 skudd) som var toneangivende. De to lagene gikk slag for slag, med feil som var sjeldne fra begge offensive linjer. Første pause kom i det 10. minutt med Camilla Herrem (4 mål på 4 skudd) deretter Ingvild Bakkerud (2 mål på 2 skudd) som tok det franske forsvaret bakfra. En dobbel fordel som imidlertid ikke varte særlig lenge for de regjerende verdensmesterne. Et kvarter ut i kampen tillot Orlane Kanor (4 mål på 6 skudd) deretter Chloé Valentini (4 mål på 5 skudd) fra langdistanse etter balltap fra Stine Oftedal (6 mål på 7 skudd) franskmennene. laget for å komme tilbake for å score. Thorir Heigersson bestemte seg da for å bytte keeper, og lanserte Katrine Lunde (7 redninger med 30 % effektivitet). En status quo som ble opprettholdt i litt over seks minutter.

The Blues visste hvordan de skulle bite tennene sammen

Under sin første timeout ba Olivier Krumbholz forsvaret om å ta mer risiko for å bremse Henny Reistad. Et slagord som ble godt mottatt. Blues presset Kristine Breistol til å gjøre en feil og skrapte en ball for å gjøre et første brudd, men de stoppet ikke der. Tamara Horacek (5 mål på 6 skudd) på et sjumeterskast og deretter Méline Nocandy (1 mål på 2 skudd) på kontringen avkjølte Boxen ved å gi det franske laget fire lengder med ledelse med tre minutter igjen i denne første perioden. De siste øyeblikkene så de to lagene konkurrere og deretter skilles med et gap på tre poeng etter 30 minutter spilt i et veldig intenst tempo. Tilbake til gulvet erstattet Hatadou Sako (4 redninger med 25 % effektivitet) Laura Glauser i det franske buret. Hvis Alicia Toublanc (2 mål på 4 skudd) scoret det første målet, var det nordmennene som fikk kampen til å komme tilbake til to lengder mindre enn fire minutter etter omstarten. Da de nærmet seg de siste 20 minuttene, klarte de blå å ubalansere Norge på begge sider av banen, og dette resulterte i to mål i rask rekkefølge signert av Chloé Valentini og Sarah Bouktit (3 mål på 4 skudd), som tok Tamara Horaceks stafett i kampen. syv-meters kastøvelse etter en første fiasko i starten av andre periode.

Grandveau satte en stopper for spenningen

De regjerende verdensmesterne hadde ikke lyst til å tape ansikt, og strammet opp spillet i forsvar mens de brukte sin offensive kraft. Noe som resulterte i 4-1 i løpet av sju minutter med Ingvild Bakkerud i regi. En retur til innenfor en lengde av Norge som presset Olivier Krumbholz til å ta sin andre time-out for å stramme boltene. Det var da Léna Grandveau-showet (5 mål på 6 skudd) begynte. Mens det norske angrepet mistet peilingen, med Nora Mørk (8 mål på 10 skudd) som mangedoblet de tapte pasningene, fikk Nantes midtstopper motstanderforsvaret til å valse. Med to mål på rad ga hun Bleues en fire-lengs pute med sju minutter igjen. Etter å ha kastet sine siste krefter inn i kampen, kom nordmennene tilbake til to mål, men mer måtte til for å stoppe dette franske laget som var på oppdrag. Som et symbol var det Léna Grandveau som beseglet skjebnen til denne finalen, vunnet med tre mål av Bleues (31-28). Etter det vanvittige comebacket i 2003 mot Ungarn og kroningen i 2017 allerede mot Norge, gjenvant det franske laget sin plass på toppen av verdenshierarkiet på slutten av en finale hvis resultat ikke ble den minste uenighet om. En verdensmestertittel, på slutten av et år der Tricolores aldri har kjent tap, noe som perfekt baner vei mot Paris 2024 og en olympisk tittel som må forsvares.